Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Épületek- Általános

Kezdetben a nyersanyagokra koncentrálj. Kattints a "Határföldek" ikonra és válaszd ki a 18 nyersanyag-lelőhely valamelyikét (fa, agyag, vasérc, búza).

A játék későbbi szakaszaiban lehetőséged lesz fejlettebb épületek megépítésére is. A lehetséges épületek listáját úgy tudod megtekinteni, ha rákattintasz egy üres "Építési területre" a faludban.

Falu áttekintése

Egy falu alapja a nyersanyag, azaz fa, agyag, vasérc és búza, melyek gyakorlatilag mindenhez szükségesek.

A nyersanyagokat a "Határföldeken" található nyersanyag-lelőhelyek termelik, melyből minden falunak 18 darab van. Az elsőként alapított falu lelőhelyei rögzítve vannak, tehát mindig 4 favágó, 4 agyagbánya, 4 vasércbánya és 6 búzafarm lesz a kezdőfalu Határföldjein. Természetesen létezik más elosztás is, ám a kezdő falu esetében ez rögzítve van.

Kezdetben a nyersanyag-lelőhelyek nincsenek kiépítve, tehát 0. szintűek, ilyenkor mindössze kettő darabot termelnek óránként az adott nyersanyagból. Amint összegyűlt elegendő nyersanyag a raktárban, a lelőhelyeket ki lehet építeni a következő szintre. Csak rá kell kattintanod a fejleszteni kívánt lelőhelyre, és az alábbiakat fogod látni.

Kiépítés ára a következő (1.) szintre:

Rögtön ezután találsz egy linket, mellyel ténylegesen is ki tudod adni a parancsot a lelőhely következő szintre történő kiépítésére.

Lehetőség van az építkezés leállítására is a vörös színű X (Cancel) jelre kattintással, ám ez nyersanyag veszteséggel jár!

Faluközpont

A Faluközpontban találod meg az "Építési területeket", melyek mindegyikére egy darab épületet lehet felépíteni. Kettő kivételével bármilyen épületet lehet építeni az üres építési területekre, ezek a kivételek pedig a Gyülekezőtér és a Városfal.

A Rejtekhely, a Raktár és a Magtár kivételével mindegyik épületből csak egyet lehet építeni falvanként. A fenti három épületből akkor lehet megkezdeni egy újabbnak az építését, ha már legalább egy teljesen ki lett építve.

Az épületeknek eltérő jellemzői vannak, melyek lehetnek politikai, gazdasági vagy katonai adottságok. Ahhoz, hogy egy adott épületet megépíthess, előfordulhat, hogy bizonyos előfeltételeket kell teljesítened. Ezeket az előfeltételeket mindig megtalálod az "Építés" oldalon, illetve az "Ismertető" épületeket részletező oldalain.

Óvatosan bánj a piros X jellel (Cancel), mert az építkezés visszavonásakor nem kapod vissza az összes nyersanyagot, amibe az építkezés elkezdése került!

Épületek részletezése

Itt található az épületek teljes leírása, valamint a felépítésüknek az előfeltételei. Kattints rá, ha meg szeretnéd tekinteni. Pl.: Ahhoz, hogy piacot lehessen építeni, szükség van egy 1. szintű raktárra, valamint egy 1. szintű Magtárra (T3-ban). 

BuildingtreeÉpületek

A nyersanyag termelő mezők, és a faluközpontban építhető épületek nagyon fontos elemei a játéknak. Segítségükkel lehetőséged van csapatokat kiképezni, nyersanyagokat felhalmozni, vagy elősegíteni a klánod működését.

A nyersanyagmezők
A mezőket eléred úgy, hogy rákattintasz a balról az első kerek ikonra a Travian felületén. Ha körülnézel láthatod az egy órai termelésed, a seregeket (ha vannak) valamint a négy nyersanyagtípust:

Nyersanyag típus
Megjelenés Tudnivaló
Fa lumber.gif A Germán nép katonái képzéséhez rengeteg fára van szükség. A rezidencia fejlesztése is nagyon sok fát felemészt.
Agyag clay.gif Az agyag a legfontosabb nyersanyaga a Gall csapatoknak. A falvak fejlesztése is relatív nagy mennyiségű agyagot kíván.
Vas iron.gif Ez a nyersanyag alkotja a Római seregek drága páncélzatát, valamint a falhoz is használnak belőle bőven. Ez az oka annak, hogy egy Római birodalom, mindig is éhes lesz újabb és újabb vasérc lelőhelyekre.
Búza crop.gif Ez a legproblémásabb nyersanyagfajta. Az épületek építéséhez kevesebb búza kell ugyan, mint a többi nyersanyagból, ráadásul nem 4 van belőle, hanem 6, de ez az ami soha nem elég. A termelés csökken minden egyes épület építésekor, katona képzésekor, hiszen ezeknek is megvan az óránkénti búzafogyasztásuk.

A nyersanyag termelő mezők fejlesztéséhez, kattints a nyersanyag mező képre, majd a megjelenő oldalon, a  ";Kiépítés az X szintre" linkre. Ha a link nem látszik, az okot láthatod halványabb felirattal.

A fejlesztéseket úgy végezd, lehetőség szerint, hogy azok egyensúlyban maradjanak, a búza viszont 50%-on. Például:
    Fa: 100/óra
    Agyag: 100/óra
    Vas: 100/óra
    Búza: 50/óra
De természetesen, a termelés mindig igazodjon az aktuális igényekhez. Fenti útmutatás egy általános helyzethez alkalmazható.


Az épületek

A Travianban lehetőséged van építeni épületeket, ha van megfelelő mennyiségű nyersanyagod, és van szabad építési terület. Épület építéséhez, a faluközpontban található körök egyikére kell kattints. A faluközpontot, a Travian falu közepében található körre kattintva találod meg. Miután kattintottál az építési területet jelölő kis körre, az előjövő oldalról van lehetőséged kiválasztani, az építendő épületet. Több olyan épület van, amely építéséhez, más épületek megléte szükséges. Ha a feljövő listában a keresett épület nem található, látogasd meg a  help.travian.com oldalt a keresett épület előfeltételének felderítésére. Alábbiakban a legfontosabb épületek kerülnek felsorolásra:

Tárolás:- magtár és raktár

A magtárban és raktárban tudod tárolni a nyersanyagaidat. A termelődött nyersanyag automatikusan a tároló épületekbe kerül. Magtárban kizárólag csak búzát lehet tárolni, a raktárban vasat, agyagot és fát tudsz tárolni. Ezen épületek fejlesztése nagyon fontos a játék előmenetele szempontjából, és az épületek megléte előfeltétele más épületek építésének, mint például a  piac.

A főépület
A főépület, rövidítve FÉ (angolul MB) a játék egyik legfontosabb épülete. Szinte minden épület megépítéséhez szükség van a főépület bizonyos X szintjének meglétére, ugyanakkor a főépület fejlesztésével rövidülnek más épületek építési idő tartamai. A főépület 10 szintjén van lehetőséged más épületek lerombolására.

Katonai épületek: - páncélkovács, fegyverkovács, kaszárnya, istálló, műhely, hősök háza, gyakorló tér, kőfal, cölöpfal és földfal
A katonai épületekben tudsz hadsereget előállítani, és fejleszteni. A legfontosabbként emelkedik ki közülük a gyülekezőhely és a kaszárnya. Több infót találsz az épületekről, a "Katonai épületek" saját oldalán. Lentebb találsz egy felsorolást a katonai épületekről.

  • Falak: A kőfalak, cölöpfalak és a föld falak védik, oltalmazzák a falvadat, és annak védőit, emelve a védőértéküket 3, 2.5 vagy 2 % -al szintenként.
  • Fejlesztések: A páncélkovács és a fegyverkovács épületekben, csapataid védő és támadó értéke növelhető.
  • Kutatás: Az akadémia épületében, új egységeket fejleszthetsz ki, ha a fejlesztéshez szükséges épületeket már megépítetted.
  • Kiképzés: A kaszárnyák, istállók és műhelyek falain belül tudod kiképezni a  katonai egységeket.
  • Hősök és oázisok ( csak T3-ban): Ha rápillantasz a térképre, találhatsz olyan völgyeket-oázisokat, amelyekben vadállatok laknak, élnek. Ezeket az oázisokat el tudod foglalni hősöddel, szerezve ezáltal magadnak extra nyersanyag termelést. A hősödet, a hősházban tudod kiképezni.
  • Sebesség: Amikor távoli falvak ellen indítasz támadást, tapasztalhatod, hogy mennyire fontos katonáid sebessége. Ha építesz támadó faludban gyakorló teret, 30 mezőn túli támadás esetén a katonák gyorsabb lépésben fognak támadni..

Másodlagos ipari építmények (égetők) - fűrészüzem, agyagégető, vasöntöde, malom és pékség.
A másodlagos ipari épületek építésével, az adott nyersanyag fajta termelését többszörösére emelhetjük. Minden nyersanyag fajtának van másodlagos ipari építménye, viszont a búzánál, a pékség révén, egy még magasabb termelést előállító, felső fokozatú építmény kapható.

  • Fa: A fűrészüzemben feldolgozott fűrészárú révén, maximum 25%-al több fát termelhető óránként. Előfeltétele egy 10 szintű favágó megléte.
  • Agyag: Az agyagégetőben az agyagot téglává égetik, növelve az agyag termelést maximum 25%-al. Előfeltétele 10 szintű agyagbánya.
  • Vas: A vasöntöde kohóiból kikerülő vas, maximum of 25% emeli meg órai vastermelésedet. Előfeltétele a 10 szintű vasércbánya.
  • Búza: Búzafarmod 5 szintre emelésével, lehetőséged van építeni malmot ami megemeli falvad búzatermelését 25%-al. Ha már a búzafarm elérte a 10 szintet, és a malmodat felfejlesztetted 5 szintre, építhetsz pékséget, amiután búzatermelésed további maximum 25%-al növekedni fog.

Terület foglalás - palota és residencia
Idővel, mikor első falvad egyre nagyobb és nagyobb, igényed támad új falu alapítására, építésére. Ehhez szükséged van Telepesekre. A Telepesek gyártását, ha van szabad lehetőséged új falu alapítására az adott faluból, a palotában indíthatod el, annak 10, 15 vagy 20 szintjén, illetve residenciában 10 vagy 20 szinten.

Kereskedelem- piac és kereskedelmi központ
Játék folyamán felmerülő probléma az egyenlőtlen elosztású nyersanyag, vagy a többlet nyersanyag, vagy esetleg a nyersanyag hiány. Mindezek orvoslására több megoldás létezik, legkézenfekvőbb a nyersanyagok piacon történő elcserélése más játékosokkal. Később a piac kapacitását növelned kell, ezért lehetőséged lesz építeni kereskedelmi központo.

Épületek ID-je

Épületek-IDs (gids)
gid Épület   gid Épület   gid Épület
1 Favágó   15 Főépület   29 Nagy Kaszárnya
2 Agyagbánya   16 Gyülekezőtér   30 Nagy Istálló
3 Vasércbánya   17 Piac   31 Kőfal
4 Búzafarm   18 Követség   32 Földfal
5 Fafeldolgozó   19 Kaszárnya   33 Cölöpfal
6 Agyagégető   20 Istálló   34 Kőfaragó
7 Vasöntöde   21 Műhely   35 Sőrfőzde
8 Malom   22 Akadémia   36 Csapdakészítő
9 Pékség   23 Rejtekhely   37 Hősök háza
10 Raktár   24 Főépület   38 Nagy raktár
11 Magtár   25 Rezidencia   39 Nagy magtár
12 Fegyverkovács   26 Palota   40 Világcsoda
13 Páncélkovács   27 Kincstár   41 Lóitató
14 Gyakorló tér   28 Kereskedelmi Központ   42  

A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem