Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Oázisok

Oázisok nincsenek a T2.5 szervereken!

A játék kezdetekor az oázisokat a természet csapatai őrzik. Oázis elfoglalásához ezeket az állatokat le kell ölni. Ahhoz hogy megöld őket, szükséged van egy eléggé nagy hadseregre. Az oázisokban élő állatok száma változó. A térképről. rákattintva van lehetőséged megnézni, a védő állatok számát. Elegendő sereggel, a hős ,rablótámadással kitakarítja az oázist, majd meghódítja azt. A támadás több hullámban is lehet. 

A játék kezdeti szakaszában az oázisok csak egyszer hoznak létre természetvédelmi csapatokat. Ha megölsz minden állatot, akkor az oázis szabadon marad a szerver kezdő védelmi periódusának végéig (elején, a szerver sebességétől függően - meghosszabbítás nélkül), e pillanat után a természetvédelmi csapatok ismét megjelenhetnek az oázisban.

Három fajta oázis van: 1. tipus csak egyféle erőforrást termel, a 2. tipus még búzát is plusszban, a 3. Tipus egyfélét de emelt mennyiséget. Meghódítás után az oázisok plusz termelést adnak, akár +50% is lehet (1. tipus 25%, 3. tipus 50%)- A 2. tipus megemeli a búzatermelést is 25%-al. A bónusz csak abban a faluban érvényes, ahova csatolva lett az oázis. Azonban fontos tudni, hogy a bónusz az alaptermeléshez adódik és nem a valóságos termelésre, amely például már egy fűrészmalommal növelt termelés.

Itt találsz egy táblázatot, melyik oázis milyen bonusz termesztést ad:

A csak 1 féle bonuszt adó oázisoknak 2 fajta képük van. Ez nem befolyásolja a bónuszt, csak megjelenésben különböznek

Oázis típusok

Kinézet 1 Kinézet 2 Bónusz
Tipus 1 Lumber oasis Lumber oasis +25% fa óránként
Tipus 2 Lumber and crop oasis - +25% fa óránként
+25% búza óránként
Tipus 3 Lumber oasis Lumber oasis +50% fa óránként
(csak a szürke, Natar zónában található)
Tipus 1 Clay oasis Clay oasis +25% agyag óránként
Tipus 2 Clay and crop oasis - +25% Lehm pro Stunde
+25% búza óránként
Tipus 3 Clay oasis Clay oasis +50% agyag óránként
(csak a szürke, Natar zónában található)
Tipus 1 Iron oasis Iron oasis +25% vasérc óránként
Tipus 2 Iron and crop oasis - +25% vasérc óránként
+25% búza óránként
Tipus 3 Iron oasis Iron oasis +50% vasérc óránként
(csak a szürke, Natar zónában található)
Tipus 2 Crop oasis - +25% búza óránként
Tipus 3 Crop oasis - +50% búza óránként

Oások elfoglalása

A hősök háza 10. szintjén a hősöd elfoglalhat egyet, a környező oázisokból. 15. szinten még egyet, 20. szinten még egyet. Tehát 20. szinten összesen 3 elfoglalt oázisa lehet egy falunak. Az elfoglalni kívánt oázis a falu körüli 7x7-es négyzetben kell legyen (ne feledd, hogy a falvadnak kell a 7x7 négyzet közepén állnia). 

Az alábbi példán a "te" falvad feketével van jelölve és azon oázisok amelyeket elméletileg elfoglalhatsz, pirossal. Fontos: 3 oázisod lehet falvanként maximum.

Conquerable oases

Valószínüleg mér észrevetted, hogy az oázis ikonok eltérő színekkel vannak keretezve és így egy pillantással meg tudod állapítani, az adott oázis milyen bónuszt ad. Az alábbi képen kettő oázist jelöltem meg kék színnel, az első oázis egy fa-oázis, megnöveli a fakitermelést 25%-al. Ez az oázis ,ég szabad, ezt jelzi a zöld kör a fa ikon körül. A második oázis 25% termelésnövekedést eredményez vasércből és búzából és egy játékos már elfoglalta, ezt abból láthatod, hogy a vas/búza ikon piros körrel van körberajzolva.

Térkép oázissal

Más játékosoktól is el lehet foglalni oázist. Természetesen a hősök házában kell még legyen legalább egy szabad hely. Más felhasználótól való foglalás normál támadással lehetséges, fontos, hogy a hős is a támadó csapattal menjen, hiszen csak vele foglalható el az oázis. Amennyiben a falunak van három oázisa, az első sikeres támadás 100%-ról 0%-ra viszi le a hűséget és így az oázis a támadóé lesz. Amennyiben kettő van, a támadó a hűséget 60%-al visz le, ha egy oázisa van, akkor 40%-al csökken a hűség.

Figyelem: A Hős nem tűnik el egy oázis elfoglalása után, hanem továbbra is bevethető marad.

Ha valaki kifoszt egy elfoglat oázist, akkor elrabolja az oázishoz tartozó falu nyersanyagának 10 százalékát. 10 percen belül az oázis nyersanyagtartalékai újratöltődnek. Amennyiben a támadások a 10 perces intervallumok között történnek, pl. 7 percenként, akkor az oázishoz tartozó falu nyersanyagkészletének 7 százalékát lehet megszerezni. Több támadással egy percen belül az elfoglalt oázisra nem lehetséges többletnyersanyag szerzése.

Az oázis védelmében lehetőség van ott katonákat állomásoztatni, ezt a gyülekezőtéren tehetjük meg, innét küldhetjük az oázisba a katonákat és itt hívhatjuk vissza őket. Ezek a védők abból a faluból fogyasztják a búzát, amelyikhez az oázis csatolva van.

Oázis hűség


Az oázis hűsége 30 percenként 1% -kal növekszik, és egy játékos nem befolyásolhatja.
Ha egy másik játékostól meghódítod az oázist, akkor azonnal visszatér a 100% -os lojalitáshoz.


Oázis lecsatolása


Ha birtokolsz egy oázist, és le akarod csatolni, akkor ezt megteheted, ha megnyomod a vörös keresztet az oázis leírásának bal oldalán, a hősök házában. Körülbelül 2 óra eltelte után az oázis speeden felszabadul, 6 óra után  pedig az 1x sebességű szervereken.
Ha elfoglalták a faludat, akkor felszabadulnak az oázisok, és azokat újra el kell foglalni, akkor is, ha saját falut foglaltál.

GYIK

Átcsatolhatom a saját oázisomat egy másik falvamhoz?
- Igen, lehetséges. Az oázis ahhoz a faluhoz tartozik, ahová legutoljára csatolták. Egy oázist több faluhoz csatolni tehát nem lehetséges.

Honnét kapnak ellátmányt az oázist védő csapatok?
- Abból a faluból, amelyhez az oázis csatolva van.

Lemondhatok valamelyik oázisomról?
- Igen, kattints a hősök házában a lecsatolni kívánt oázis mellett található piros keresztre (X). Egy 6 órás visszaszámlálás indul, ennek leteltekor az oázis nem a tiéd többé. A piros keresztre (X) kattintva (a visszaszámlálás alatt) a lecsatolási folyamat leáll.

Mennyi oázist tudok elfoglalni?
- Falvanként 3 oázis foglalható el maximálisan, amennyiben a hősök háza a megfelelő szintre ki van építve.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem