Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

A klánról röviden, klán bónuszok

A klán nem más, mint játékosok csoportja, akik együtt játszanak. Ezek a csoportok maximálisan 60 játékost foghatnak össze. Egy klán alapításához szükséges egy 3. szintű követség. Egy klánhoz való csatlakozáshoz elegendő a 1. szintű követség. Egy követség szintenkénk 3 embert engedélyez a klánba és a csoportban a legnagyobb követség számít. Amennyiben a követség lerombolják minden tag a klánban maradhat. Egy klán maximum 3 másik klánnal köthet szövetséget vagy meg nem támadási egyezményt (MNT).

A klán mindaddig él, és látható, ameddig vannak játékos tagjai. Ha a játékos inaktív, de tagja a klánnak, a klán fennmarad mindaddig, míg a játékos nem törlődik. Az utolsó játékos kilépése után törlődik a játékból a klán.

Hogyan adjam hozzá, a klánprofilhoz diplomáciai linkeket?

Ha a klán profilján meg szeretnéd jeleníteni, a klán aktuális diplomáciai állapotát, írd vagy másold be a  [diplomatie] szöveget (zárojelekkel együtt) a klán leírásába. Külön választva is megadhatod az [ally], [nap] és [war] szavak beírásával. Az első a szövetségest, a második az MNT és a harmadok a háború viszonyokat jelenítí meg.

A klán beállításai:


Abban az esetben, ha nincs jogosultságod a klán beállításait elvégezni (az alap jogok a klán alapítónál vannak, Ő oszthatja azokat tovább), akkor fenti ablakot nem láthatod, csak a klán elhagyása kis ablakot. Tehát a klán beállításait csak a megfelelő jogokkal végezheted.

Lépj a klán profiljára (jobb felső oldalon a kis pajzs, vagy klikk a klán névre), majd a lehetőségek közül, a bal oldali szélen látható "Beállítások" válaszd. AZ alábbi műveletekhez jutsz:

1. Beállítások:

 • Név megváltoztatása
 • Klánleírás megváltoztatása
 • Belső informácíós oldal
 • Pozicíók kiosztása
 • Link a fórumhoz

2. Műveletek

 • Játékos meghívása a klánba
 • Klán diplomácia
 • Játékos kidobása
 • Klán elhagyása

Név megváltoztatása


Az elnevezésnek megfelelően, itt tudod megváltoztatni a klán nevét és rövidítését. A klán alapításnál a rendszer kéri a klánnév és rövídítés megadását, de a klán fennállásának minden időszakában van lehetőség ezen változtatni. Két ablak jelenik meg, mindegyikben a jelenlegi név és rövidítés látható. Fent a rövídítést ablak, alatta a név ablak látható. A nevek megadása után, alul a mentéssel lehet rögzíteni a változásokat. FIGYELEM: csak elfogadható, szabályzatba nem ütköző nevet, rövidítést adjatok. Egy játékon belüli csoportnak kell követendő nevet adni!

Klánleírás megváltoztatása


Hasonlóan a játékosok profiljához, a klánok is készíthetnek leírást. A klánleírást két egymás mellé helyezett ablakban lehet elkészíteni. Zömmel a klán bemutatása, előírások, követelmény rendszerek kerülnek bele, és persze a klán diplomácia. A klán profil kinézete sokat elárul a klán hozzáállásáról, elképzeléseiről, terveiről. Ohh és persze ne feledjük, itt kerülnek bemutatásra a klán eredményei, az eddig megszerzett medállokon keresztűl.

FONTOS hogy a klánleírás illeszkedjen a játékszabályokhoz, és a szerveren megengedett nyelven írodjon (Magyarországon magyar és/vagy angol)

Belső informácíós oldal szerkesztése

A nyilvánosan látható klán profil oldallal ellentétben, a belső informácíós oldal csak a belső játékosok számára látható. Itt lehet tájékozódni a klán belső erejéről, támadásokról, belépésekről, kilépésekről, diplomácíáról. A beállításoknál meg lehet adni, hogy milyen info hól jelenjen meg, vagy egyáltalán megjelenjen-e:


A "BB kód" lenyitásával kapjuk meg azokat a kódokat, amik segítségével megjeleníthetjük a klántagoknak szükséges informácíókat. FIGYELEM: kétszer beírt kód esetén is csak egyszer jelenik meg az infó ablak:

A kódok:

hir [hir]db[/hir] -megjelenítí a klán híreket (a szám a hírek darabszámát adja. max 50 hírt lehet 1 oldalon megjeleníteni)
veszteseg [veszteseg]klan[/veszteseg] -megjelenití a klán veszteségeit (katonai és nyersanyag)
tamadoero [stats]tamadoero[/stats] -a klán harci erejét mutatja (kurzort a sávok felett tartva lehet számszerüsítve látni)
tamadopont [stats]tamadopont[/stats] -a klán megszerzett támadó pontját jelenití meg (azon egységek buzafogyasztását adja össze, amik a klán támadásai révén pusztultak el) (kurzort a sávok felett tartva lehet számszerüsítve látni)
forum [forum]db[/forum] -az utolsó fórumbejegyzéseket jelenití meg

A megfelelő és kívánt kódok bemásolása után, a MENTÉS gombbal lehet a változásokat menteni. A menytés után az oldal automatikusan átirányítódik az első, a Nézet oldalra, ahól már az új beállítások láthatók:

Poziciók kiosztása

Poziciók kiosztása: lásd itt

Link a fórumhoz


Abban az esetben, amikor a klán tagjai külső, saját szerkesztésű/készítésű fórumot szeretnének használni, a link megadásával, a klánprofil oldalról elérhetővé tehető. Bármilyen külső, működő fórum host használható.

Tartsátok figyelemben, hogy a rossz link bemásolásával, rosszúl megadott cím esetén, nem lesz elérhető sem a belső TRAVIAN fórum, sem pedig a külső fórum. Abban a helyzetben, ha a megadott link nem működik, alábbi képet láthatod:

nothhing

Játékos meghívása a Klánba

Játékos meghívása a klánba: lásd itt

Klán diplomácia


A Diplomáciai kapcsolatok a legmeghatározóbb paraméterei egy klánnak. Lehetőség van Szövetséget kötni, vagy MNT-t (MegNemTámadási szerződés), sőt a helyzet fordulásaként háborút is lehet üzenni. Megfelelő megjelenítés esetén, mindezek megjelennek a klán profilon, nyilvánosan.

A klánok rövidítésének segítségével, a ki ablakba meg kell adni, a kijelölt klán rövidítését. Utána a pontok kiválasztásával, a diplomáciai viszonyt kell megadni. A szentesítés az ELKÜLDÉS gombbal történik.

Lentebb az alábbi sávok láthatók:

Saját ajánlatok

Megjelenití a klán által kiküldött ajánlatokat.

Idegen ajánlatok

Megjelenití a klánnak küldött ajánlatokat

Fennálló Kapcsolatok

Megjelenití a jelenlegi kacsolat viszonyt.

Az ajánlatok melett látható X gombbal az ajánlat megszüntethető.

Minden Klán 3 szövetséget és 3 MNT-t köthet.

Unfortunately, one single alliance is usually not strong enough to win the server. Therefore, people can and  will use diplomacy to prevent future wars or increase their chances of winning. There are three possibilities: confederation, non-aggressive pact and war. 

Szövetség

A confederation is a strong bond between two or more alliances. In this case, alliances help each other and cooperate between themelves more. Usually, they help each other by sending reinforcements or resources if needed. Also, they can manage massive attacks together,  share wars and fight their common enemy. On servers that start after 15.09.2019, a new confederacy system is used which further increases the cooperation between alliances and restricts resource and reinforcement sharing to the confederation members only.

MNT

A non-aggression pact (NAP for short) is used when two alliances do not want to attack each other, but they do not want to help each other either. It's commonly used between strong alliances which would damage  eachother badly and they want to avoid such an event. These are limited to 3 per alliance.

Háború

War is a heavy struggle between two alliances. Alliances on the confederation list are usually standing behind alliances in wars.

Játékos kidobása


Ezzel a lehetőséggel lehet eltávolítani egy játékost a klánból. A legördülő menüből ki kell választani a játékos nevét. A kidobás előtt, a rendszer kéri a jelszavadat! Az eltávolított játékos nem kap értesítést az eltávolításról.

Klán elhagyása


Ez az opció minden játékos által látható, és alkalmazható, ha tagja egy klánnak. A klánból, az alapító is kiléphet. A képen látható ablakba a jelszót kell megadni. A JÓVÁHAGYÁS gomb megnyomása után, már csak egy rövid felirat jelenik meg: Kiléptél a klánból. Ezután folytathatod kalandozásodat egyedűl, vagy egy másik klán berkein belül.

Alliance bonuses (fordítás folyamatban)

Short description:

Players from the alliance can donate resources in order to unlock various bonuses for all players in the alliance. There are 4 types of bonuses and each of them has 5 unlockable levels that gradually increase the effect of a bonus.

Below you can see what bonuses are available and what their effects are:

 • Recruitment: Troop production in all troop-producing buildings is faster.
 • Philosophy: Culture points are produced faster. (Townhall celebrations are not affected).
 • Metallurgy: Troop values (off and def) are increased on top of their smithy upgrade levels.
 • Commerce: Merchants have a larger capacity.

Effects

The effect of each of the bonuses depends on their level:

Level Recruitement Philosophy Metallurgy Commerce
  Recruitment Philosophy Metallurgy Commerce
Level 0 0 % 0 % 0 % 0 %
Level 1 2 % 4 % 2 % 30 %
Level 2 4 % 8 % 4 % 60 %
Level 3 6 % 12 % 6 % 90 %
Level 4 8 % 16 % 8 % 120 %
Level 5 (max)  10 % 20 % 10 % 150 %

Unlocking bonuses

 • Each level requires a different amount of resources to unlock – the higher the level, the higher the amount.
 • All 4 bonuses have the same requirements and upgrade times.
 • Once players have contributed the required amount of resources, the countdown for unlocking the level starts. The amount and time depends on the level.
 • Additionally, there is a limit on how many resources a player can contribute each day, depending on the level of the most developed bonus in the alliance.
 • It doesn’t matter which resources are donated. Only the overall amount is calculated, not the resource type.
 • Resources can't be contributed when the next level is in the process of unlocking.

The time, limits and required donations to unlock each level are shown in the table below (filozofia és kereskedelmi bónusz esetén 0,5 szorzó alkalmazandó - 2019 változtatás):

Current bonus level Fejlesztési idő Szükséges hozzájárulás 2019 előtt/2019 után indult szervereken Hozzájárulási limit
Level 0 to Level 1 24 hours ( / server speed) 2,400,000 / 1,200,000 300,000 res (* server speed)
Level 1 to Level 2 48 hours ( / server speed) 19,200,000 / 5,600,000 400,000 res (* server speed)
Level 2 to Level 3 72 hours ( / server speed) 38,400,000 / 1,710,0000 550,000 res (* server speed)
Level 3 to Level 4 96 hours ( / server speed) 76,800,000 / 5,120,0000 750,000 res (* server speed)
Level 4 to Level 5 120 hours ( / server speed) 153,600,000 /153,600,000 1,000,000 res (* server speed)
Level 5 onward --- (highest level) --- (highest level) --- (highest level)

3 aranyért megháromszorozhatod a hozzájárulást, de a limitet nem lépheted túl.

Fontos megjegyzés

 • The recruitment bonus is multiplied with the corresponding hero items effects (Helmet of Mercenary etc).
 • The philosophy bonus counts CP, which is produced only by buildings and hero helmets. Artworks, townhall celebrations and quest rewards do not benefit from the alliance bonus. 
 • The bonus from metallurgy is multiplied by the smithy upgrades.
 • The commerce bonus is multiplied by the effect of the trade office. Example:
  • Gaul merchant base capacity = 750
  • Capacity with level 3 bonus: 750 * 1.6 = 1,200
  • Capacity with level 3 bonus and level 20 trade office: 750 * 1.6 * 3 = 3,600
Current bonus level Available for newly joined players
Level 0  immediately
Level 1  immediately
Level 2 after 24 hours ( / server speed)
Level 3  after 48 hours ( / server speed)
Level 4  after 72 hours ( / server speed)
Level 5  after 96 hours ( / server speed)

Once the bonus is unlocked, it is active for all players in the alliance, with some exceptions for new players:

Players Army Crop supply Defense points before Defense points now
Player A
(attacker)
1,200
clubswingers
1,200 - -
Player B
(defender – village owner)
1,000
phalanxes
1*1,000 = 1,000 1,200 300 (25 %)
Player C
(reinforcement 1)
1,000
phalanxes
1*1,000 = 1,000 0 300 (25 %)
Player D
(reinforcement 2)
1,000
paladins
2*1,000 = 2,000 0 600 (50 %)

As you can see, the player who reinforced the village with 1,000 paladins will get more defense points. In general, this means that active defenders who often reinforce other players will gain more recognition for their efforts and will also have the chance to ascend to the top of the rankings.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem