Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

04. Mit kell tudnom a fő nyomógombokról?

A felhasználód regisztrálva és aktiválva: El tudsz kezdeni játszani? Nem! Természetesen nem. Fogalmad sincsen róla, hogy hogyan. Ezért vagyok én itt. ;)

dorf1.php


Ahogy látod, a felhasználói felület fontosabb részeit megjelöltem. Nézzük őket részletesebben.

01. : Itt találsz néhány érdekes linket:

  • Link a főoldalra
  • Link a hivatalos Travian fórumra (röviden TraFo). Itt sok Traviannal kapcsolatos információt találhatsz és tapasztalatokat cserélhetsz más ját Der Link zum offiziellen Travian-Forum (kurz TraFo). Hier findest du alle Informationen rund um Travian und kannst mit aékosokkal valamint feltehetsz kérdéseket is.
  • Link a GYIK-Válaszok részhez, ide, ahol most is vagy.
  • Link az általános szerződési feltételekhez
  • Link az impresszumhoz, néhány alapadat a játékról és a készítőkről.  

02. : A kis fekete könyv a képernyő bal alsó részén megnyit egy popup ablakot, amelyben néhány fontosabb  linket találhatsz. Többek közt megtalálod itt a linket a Travian fórumhoz. Továbbiakban itt nyílik lehetőség, hogy kapcsolatba lépj a support-al vagy az aktuális játékszabályok is megtekintheted. Ezen kívül megtekintheted a játékbeli segítséget, amely egy gyors (de rövid) összefoglalót tartalmaz a népekről, azok egységeiről és épületeiről. Részletesebb magyarázatot a GYIK-Válaszokban találsz.

03. : A felhasználó aktiválását követően a küldetéseket osztó, a néped egy tanítómestere köszönt itt téged. Van számodra néhány küldetése, amelyek segítenek elsajátítani a játék alapjait. Kattints rá alkalmanként, hogy megnézd, van-e új feladata számodra, vagy éppen azért, mert teljesítetted a neked szánt küldetések valamelyikét. A küldetések sikeres végrehajtásért tőle kaphatod meg a jutalmat.

04. : Ezen a táblán láthatod a kiválasztott falvad nevét és hűségét. Dupla kattintással módosíthatod a falu nevét.

05. : Ez a gomb, a falu áttekintő nézetéhez visz.

06. : Ez a gomb a faluközpontot hozza elő. Itt építhetsz épületeket, például gyülekezőteret, rejtekhelyet vagy akadémiát.

07. : Eme gomb mögöt a térkép rejtőzik. Ez egy ajtó a szerver világtérképéhez. Itt megnézheted hol helyezkedik el pontosan a falvad, de erről többet majd később.

08. : Ez a statisztika-gomb. Itt találhatóak a különféle ranglisták, itt összehasonlíthatod a fejlődésedet a szerver többi játékosának fejlődésével.

09. : A jelentés-mappa; Jelentéseket kapsz minden sikeres kereskedésről, beérkezett támogatásról, kimenő és beérkező támadásokról, stb. A gomb zöld, ha olvasatlan jelentés van a mappában. Ezen kívül, megjelenik az olvasatlan jelentések száma is. 

10. : Az üzenet-mappa; egy kattintással a bejövő leveleknél vagy. Itt elolvashatod a beérkező leveleket és innét írhatsz te magad is. Ahogyan a jelentéseknél is, a gomb itt is világít (sárga) ha van új üzeneted és láthatod az olvasatlan levelek számát is.

11. : A Plusz/ Arany-gomb; itt látható mennyi aranyad (és ezüstöd) van jelenleg. Egy kattintással az aranymenübe juthatsz, ahol vásárolhatsz aranyat vagy aktiválhatsz egyet (vagy többet) az aranyfunkciókból.

12. : Ez itt a hősöd és igen, egy gomb is egyben. Rákattintva a hős menübe érkezel. Itt tudod például felszereléssel ellátni, a nyersanyag bónusz beállítást vagy akár a hős kinézetét módosítani

12a.
: Ez a kis kincses térkép kinézetű szimbólum, nem más mint egy link, amely a közelben található kalandozási lehetőségek listáját jeleníti meg.
12b. :
A kis fa-kalapács (ha rákattintasz) elvisz az árverések oldalra, ahol felszerelést vásárolhatsz a hősödnek, vagy éppen eladhatsz, valamint az éppen futó árverések listája is megjelenik itt.

13. : Ez a kilépés gomb (habár nemigen fogod használni, nem igaz?) Ha a játékból kilépni szeretnél, használd ezt a gombot. Végezetül törölheted a cookie-kat. Ez akkor fontos, ha nem egyedüli használója vagy annak a számítógépnek, amelyen játszol.

 14. : Ez itt a profilod. Erre kattintva a felhasználódat érintő dolgokat állíthatod be, úgy mint helyettesek kinevezése, profiltartalom módosítása vagy a felhasználód törlése.

15. : Ez a pajzs akkor jelenik meg, ha egy klán tagja vagy. Rákattintva a klánprofilhoz érkezel. A klánforumon megjelent legújebb hozzászólások is megjelennek itt.

16. : Itt található a falu lista. Ha a nevek fölé viszed az egeret, megjelennek a falu koordinátái, rákattintva a faluhoz kerülsz. A "falvak"-ra kattintva a Plusz-Falu összesítő nézethez kerülsz.

17. : Ez a pajzs a plusz számla felhasználóinak jelenik csak meg, ide jönnek a direkt-linkek.

Most, hogy átbeszéltünk minden gomtot, már remekül kiismered magad a felhasználói felületen. Nem árt azonban, ha a játékról még tanulsz egy kicsit, mielőtt belevetnéd magad az éles küzdelembe. Ne izgulj, a lehető legjobb úton haladsz, hogy egyike legyél a leghatalmasabb játékosoknak.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem