Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Épületek - Nyersanyag - Áttekintés

Nyersanyagok

A nyersanyagmezők
A mezőket eléred úgy, hogy rákattintasz a balról az első kerek ikonra a Travian felületén. Ha körülnézel láthatod az egy órai termelésed, a seregeket (ha vannak) valamint a négy nyersanyagtípust:

Nyersanyag fajta
Kinézet Tudnivaló
Fa g1b.gif

A Germán nép katonái képzéséhez rengeteg fára van szükség. A rezidencia fejlesztése is nagyon sok fát felemészt.

Agyag g2b.gif Az agyag a legfontosabb nyersanyag a Gall csapatoknak. A falvak fejlesztése is relatív nagy mennyiségű agyagot kíván.
Vas g3b.gif Ez a nyersanyag alkotja a Római seregek drága páncélzatát, valamint a falhoz is használnak belőle bőven. Ez az oka annak, hogy egy Római birodalom, mindig is éhes lesz újabb és újabb vasércrlelőhelyekre.
Búza g4b.gif Ez a legproblémásabb nyersanyagfajta. Az épületek építésehez kevesebb búza kell ugyan, mint a többi nyersanyagból, ráadásul nem 4 van belőle, hanem 6, de ez az ami soha nem elég. A termelés csökken minden egyes épület építésekor, katona képzésekor, hiszen ezeknek is megvan az óránkénti búzafogyasztásuk.

Mint láthatod, a játék szinekkel is segít eligazodni a sok nyersanyag fajta között.

Ahhoz, hogy a nyersanyag mezőt fejleszteni tudd, klikkelj a falvad határföldjében látható nyersanyag képre, majd a megjelenő oldalon, klikkelj a "fejlesztés x szintre" feliratra. Ha a felirat nem jelenik meg, akkor helyette láthatod, mi az oka.

Törekedj, egyensúlyban tartani a nyersanyag termelést, de a búza termelés elég ha csak 50%. Például:
Fa: 100/óra
Agyag: 100/óra
Vas: 100/óra
Búza: 50/óra
De ez egy általános fejlődésre vonatkozó taács, a termelést mindig a fejlődésed igényeihez kell igazítanod.

Tárolás - - Magtár és Raktár
A magtárakban és raktárakban tárolod a nyersanyagot, későbbi felhasználásra. A magtárban, kizárolag csak búzát tudsz tárolni. Később, az épületeknek sokkal nagyobb jeletősége lesz, sőt, meglétük előfeltétele a Piac építésének. A végjátékban felépülő Világcsoda építéséhez szükséges nyersanyagokat, a Nagy magtárban és a Nagy raktárban lehet tárolni.

Másodlagos ipari építmények (égetők) - fűrészüzem, agyagégető, vasöntöde, malom és pékség.
A másodlagos ipari épületek építésével, az adott nyersanyag fajta termelését többszörösére emelhetjük. Minden nyersanyag fajtának van másodlagos ipari építménye, viszont a búzánál, a pékség révén, egy még magasabb termelést előállító, felső fokozatú építmény kapható.

  • Fa: A fűrészüzemben feldolgozott fűrészárú révén, maximum 25%-al több fát termelhető óránként. Előfeltétele egy 10 szintű favágó megléte.
  • Agyag: Az agyagégetőben az agyagot téglává égetik, növelve az agyag termelést maximum 25%-al. Előfeltétele 10 szintű agyagbánya.
  • Vas: A vasöntöde kohóiból kikerülő vas, maximum of 25% emeli meg órai vastermelésedet. Előfeltétele a 10 szintű vasércbánya.
  • Búza: Búzafarmod 5 szintre emelésével, lehetőséged van építeni malmot ami megemeli falvad búzatermelését 25%-al. Ha már a búzafarm elérte a 10 szintet, és a malmodat felfejlesztetted 5 szintre, építhetsz pékséget, amiután búzatermelésed további maximum 25%-al növekedni fog.

Magasabb szintű tárolás - - Nagy magtár és Nagy raktár
A játék előrehaladtával két dolgot vehetsz észre. Szükséged van több nyersanyagra, és egyre kevesebb az építkezési terület falvadban. Ha megszerezted az ereklyét,amely lehetővé teszi az épületek építését, annak aktiválódása után már tudsz építeni nagy magtárat, vagy/és nagy raktárat. Ezáltal fenti gondjaid megszünnek. A Világcsoda építésénél, a nagy raktárak és nagy magtárak építése elengedhetetlen, csak velük vagy képes azt a mennyiségű nyersanyag készletet felhalmozni, amire szükség van. A világcsoda faluban, szabadon építheted ezeket az épületeket, nem kell hozzá ereklye.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem