Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

A lojalitás faktor

A hűség csőkkentésben szerepet játszó faktorok:
1. A támadó népcsoportja
2. A véletlen faktor
3. Nagy ünnepségek a megtámadotnál
4. Ünnepségek a támadónál
5. Az össz. populáció szám különbség a támadó és védő közt.


A támadó népcsoportja
Lentebb látható, a százalékos hűségcsökkentési ráta a szenátor/főnök/törzsi vezető helyzetében:
a) 20-30% között a Római népnél (szenator)
b) 20-25% között a Gall és Germán népnél (főnök, törzsi vezető)


A véletlen faktor
A véletlen faktor egy +/- százalékos érték, amit a véletlen, vagy "hadiszerencse" hoz létre. Számszerüsítve, +/- 2.5% a galloknak és germánoknak és +/- 5% a rómaiaknak.

Nagy ünnepségek a támadó falvaiban
Ha a támadó nagy ünnepséget tart, akkor az +5% -al növeli a szenátor/főnök/törzsi vezető hatékonyságát. Csak az ünnepelő faluból indított szenátor/főnök/törzsi vezető -re érvényes!

Nagy ünnepség a védőnél
A védőnél indított nagy ünnepség, a támadó szenátor/főnök/törzsi vezető rábeszélőképességét csökkenti -5% -al. Csak a támadott faluban érvényes!


A populáció szám különbség érték ereje foglalások esetén
Ez a legismertebb része a támadásoknak. Az 1 pontban felsorolt értékek, csak akkor működnek, ha a támadó/védő, azonos össz népességgel rendelkeznek (nem csak a támadó/támadott falu), vagy ha a védő népsesség száma magasabb.
Ha a védő kevesebb népességgel rendelkezik, a védő oldalán egy ugynevezett "védő morál" lép életbe. Minél nagyobb a különbség a támadó javára, a védő védelme annál hatékonyabban működik(pl. a szenátorok kevesebb hűséget csökkentenek). Számszerüen ezt nehéz meghatározni. De emlékeimben van egy példa, amikor a gall főnök, mindösszesen 13%-al csökkentette a hűséget, ünnepségek nélkül, és kb. a védő 20%-al kevesebb népességgel rendelkezett . Mint láthatod, ez a védelmi morál, igen hatékonyan tud működni, megmentve sokszor a falut, az elhódítástól.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem