Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Foglalás megakadályozása

Sok játékos, elveszti falvait, a foglalások során, mert nincs lehetőségük behatóan tanulmányozni, és ezáltal ismerni, a foglalások során végzendő védekezési műveletek sorozatát, nem ismerik az időzítések fontosságát. Alábbi leírással, egy egyszerü ismertetést fogunk bemutatni, a foglalások megakadályozása érdekében.

Előkészületek

Kémek
A kémek gyakran alábecsült katonai egységek, de bizony sok esetben csatákat nyerhetsz felük. Tételezzük fel hogy valaki meg akarja támadni falvaid. Első körben kikémleli falvadat, hogy felmérje seregének várható veszteségeit. Legfőképp a teljes pusztulástól tartva, ha a kémlelése eredménytelen, akkor meggondolja magát, és nem támad meg. Ha a kémlelés nem marad rejtve a kémek harcolnak egymással, és ha a kémlelt faluban több a kém mint a támadó kém, akkor a támadók mind egy szállig elhulhatnak. Ez esetben sikertelen a kémlelés, és a támadóban aggodalom jelenhet meg. Ide tartozik az a jelenség, miszerint a támadó olyan nagy számú kémcsapatot küld, hogy az többszöröse a faluban állomásozó kémeknek, akkor a kémlelés szintén rejtve marad. Nem ajánlatos csak 1 kémet tartani 1 faluban, hanem többet. És ha fontos faluról van szó, a kémek száma nem árt ha 100 felett van. Ha a kémlelés nem marad sikertelen, viszont nem marad rejtve sem, akkor már tudhatod, valaki érdeklődik irántad, érdemes felkészülni védelemmel.

Kő fal / cölöp fal / föld fal
Ezek a védelmi struktúrák segítségével, a védelmi egységek ereje megnőhet egészen 81%-ig (a különböző fajta fal védelmi értékét lesd meg saját lapján). EGy ilyen bónusz a támadó seregek értékeit sokban rombolja.

Szövetség
A jó szövetségi rendszer segítségével, klánod nem csak saját hanem külső védelmi erők bevetésével is segíthet. A diplomácia nagyon fontos művelete a klánoknak, jól kell használni.

Ünnepek
Az ünnepek segítségével, a vezetők beszéde sokkal halkabb. Vagyis több vezető kell egy falu elfoglalásához, ha abban a faluban nagy ünneplés zajlik. Az ünnepek segítségével növelheted a kultúrpontjaid számát is. Megjegyzem, germánusként nem ajánlatos sörfesztivál ideje alatt foglalásra indulni, mert részegek a katapult kezelők is, és a vezetők is.

Támadás ellemzése

Három féle támadással nézhetsz szembe:

 • Rabló támadás

  Ez a támadás fajta, a védő meglepésére, gyors egységekkel használható

 • Fake támadás

  A valós támadások elrejtésére gyakran használnak fake támadásokat. Bár a t4-be fékelni elég drága dolog, ettől más játékosok bevonásával, könnyen megvalósítható a félrevezetés. (fake- üres vagyis 1 támadó egységgel indított támadás)

 • Foglaló támadás

  A foglaló támadások jellemzője, a lassuság. A vezetők gyorsasága nagyon alacsony, ezért a legközelebbi célra is akár órák mulva érkezhetnek. További jellemzője a több hullám, vagy támadó részéről, több faluból indított támadás. Átlagban egy falura legalább 6 foglaló támadás kell.

A paloták vagy rezidenciák lerombolásához, a kezdő támadásban kosok, és katák kell hogy részt vegyenek. Ha észreveszel támadásokat ellened, a gyülekező téren nézd meg a támadás időtartamát, majd használva ezt a menetidő  kalkulátort elemezni tudod milyen támadó egység közelít feléd. A támadások minél pontosab kielemzésében sokat használ az online idő.
Amit még érdemes figyelembe venni, a támadás céljába állított falu. Egy 300 fős falu ritkán tud foglalás áldozatává esni, mivel ugymond "nem éri meg". Viszont egy 6-700 fős falu sokkal jobban ki van téve ilyen jellegű támadásoknak.

A foglaló támadások krónikája: Első kőrben a védelmi erők kitakarítása, és a falak lerombolása. Második hullámban a rezidenciák, paloták lerombolása. Harmadik hullámban érkeznek a vezetők, kis kisérettel, minden támadásban esik a falu hűsége. Sikeres védekezésnek minősül, ha a támadások közé szorítanak be védelmi csapatokat, akik a katapult és a vezetők közé érkeznek, időben. Ez esetben, a vezetők védelembe csapódnak, és elpusztulnak, ami nyersanyag szempontjából, érzékeny veszteség.

Védelmi stratégiák

Több lehetőséged van megvédeni falvaidat. De mindenek előtt vedd tudomásul, a támadás akármilyen véget ér, számodra az mindig tanulási lehetőség, és jobb stratégává válsz általa.

A fall
Vagyis a támadó csapatok egy védelmi falba ütköznek. A védelmi csapatok a fal mögött várakoznak, és harcolnak. Ha többen vannak a támadó csapatoknál, nagy eséllyel győznek. Fontos a védelmi egységek összetétele. Ne használj védelemre támadó csapatokat, mert azoknak kevés a védelmi értéke. Gondoskodj védelemről úgy a lovasság, mint a gyalogság ellen. A faluban legyenek magtárak, hogy nagyobb mennyiségű búzát tudj felhalmozni.

A hullám vágó
Az fentebb említett módszer. Kevés csapattal a hullám közepébe érkezve, a hullám végén érkező, kevés kisérettel rendelkező vezetőket vágja le.

Nagy ünnepség, és tárgyak.
Nagy ünnepségek révén, a támadó vezetők 5%-al keveseb hűséget tudnak elvenni, ami jelentősen megneheziti, a támadó dolgát. Ha csak 1 vezetővel támadnak, akkor szinte lehetetlen elfoglalni a falut. Több vezető seteén, viszont csak időhúzás. Viszont ha a hős a faluban tartózkodik, és sok törvénytáblával rendelkezik, akkor több vezetővel is lehetetlen a foglalás.

Az ellentámadás

 • Búza fosztás

  A támadás érkezése előtt, a támadó falut megtámadva, esetlegesen az abban lévő magtárat lerombolva, lehetőséged van éhen halást okozni a támadó fél csapatai között. Drasztikus esetben éhenhalhat a csapat 80 % is.

 • A támadó falu befoglalása

  Ezzel a metodussal, a falu támadását nem tudod megállítani, viszont nagyon komoly veszteséget okozhatsz a támadó félnek.

Vissza foglalás

 • Védelem leverése

  Ezzel a taktikával, egy igen egyszerű művelet segítségével sikerülhet a falvadat visszaszerezni. Az elfoglalt faluban, a hűség 0 %-on lesz, külső foglaló támadás, ilyen helyzetbe azonnal viszi a falut. Ilyen helyzetben, a faluban, csak a foglaló vezető kisérő csapata marad támogatásban, vagyis csekély mértékű. Ha a foglaló nem gondoskodott előre védelemről, akkor hoszabb időre is védelem nélkül marad a falu, ami számodra egy vezetővel könnyű préda.

 • Az ellen saját maga ellen fordított támadása

  Ez az utolsó alkalmazható stratégia. A beérkező támadás előtt, saját csapataiddal, és vezetőiddel, a rezidencia vagy plaota lerombolásával, lecsökkentetd a tárgyi falu hűségét 20 %, vagy még alább. Ez esetben a támadó első hullámában érkező vezetők már foglalnak, az utána érkezők, pedig a foglalt faluban lévő saját egységekbe ütköznek, és persze elpusztulnak. Tipp.: a rezidencia, vagy palota lerombolásával, a katapultok más célpontot keresnek, és rombolnak. Érdemes a támadás előtt 1 szintre felhúzni az egyik épületet. Megjegyzem, ha a támadó rezidenciára élesített, és közben palotát építesz, nem fogja lerombolni a friss palotát, igy foglalni sem tud.

Az ellenfél hibájának kihasználása

Sok esetben a hibák, vagy az ellen nem profi támadás szervezés kihasználásával tudsz előnyt kovácsolni magadnak

Fake támadások
Amit erről tudni érdemes:

 • Csak a cél falura érkeznek támadások, a többi falura nem, vagy csak elszort támadás. A gyülekezőtéren látható kérdőjelek is segíthetnek a fake támadások kiszürésében.
 • A különböző támadások futási ideje különbözik. Ebből a különböző egységek milyenségét láthatod.
 • A normál támadások futási, és érkezési ideje különböző falvaknál eltérhet

Klán bevonás
Ha a támadó kevés sereggel rendelkezik, más saját klánjából felkért támadóval takaríthat. Ezt a támadó elleni támadással tudod jól kihasználni.

Előreláthatatlan problémák
A technika ördöge sajnos akármikor meghiusíthatja terveidet

 • Esemény torlasz

  A szerveren egyidőben elindított műveletek sokasága, időnként okozhat esemény torlaszt. Ilyenkor ugy a védekező, mint a támadó kényszer pihenőre kell álljon, amig a torlasz meg nem szűnik.

 • Szerver hibák

  A teljes szerver hibák, sajnos több kárt is okozhatnak. Szerencsére nagyon ritkák.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem