Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Búzaproblémák

A játék már korán jelentkező nehézségeinek egyikét a nyersanyagokkal való gazdálkodás jelenti, főleg a búzatermelésre vonatkozóan. Ezzel a problémával gyakran akkor szembesülünk, amikor a falu külső területén a következő látvány tárul a szemünk elé a termelési listán: Crop Búza: 2 óránként
Az Épületek, a nyersanyagmezők és a csapatok etetése búzába kerül, így azok tartósan csökkentik a búzatermelést, és hogy mennyivel, azt a Cropusage ikon jelzi.
Például egy 1-es szintű favágóhóz a következőkre van szükség::
lumber 40 clay 100 iron 50 crop 60 cropusage 2

Ez azt jelenti, hogy a raktárodból 40 fa, 100 agyag, 50 vas, magtáradból  pedig 60 búza fogy el építkezéskor. Emellett 2-vel csökkenti az órai búzatermelést. Ez a búzafogyasztás szintenként növekszik, így a 2-es szintű favágó további 1 búzába kerül óránként (azaz összesen 3-ba). A képernyő tetején vízszintesen figyelemmel kísérheted jelenlegi tartalékaidat, búzatermelésedet és búzafogyasztásodat:
Lumber 145/800 Clay 200/800 Iron 100/800 Crop 90/800 Cropusage 12/14

CroplandEz azt jelenti, hogy jelenleg 145 fád, 200 agyagod, 100 vasad és 90 búzád van, az óránként termelt 14 búzából pedig 12-t fogyasztasz. Ha most megpróbálnád kiépíteni az 1-es szintű favágót, nem tudnád, mivel a játék igyekszik 2 fölött tartani az óránkénti búzatermelésedet.

Hogy a búzatermelésedet növeld, kattints a külső nézetre, ahol a nyersanyagbányáid találhatók, és válaszd ki az egyik búzamezőt (sárga mező). Így megtudhatod, mennyi nyersanyagra van szükséged a fejlesztéshez. Ha megvan hozzá a szükséges nyersanyagod, el tudod indítani a fejlesztést. Arra figyelj, hogy már az 1-es szintű búzamező kiépítéséhez is szükséged van 20 búzára.

A mínuszos búzatermelés és hatásai

Ha több egységet kell ellátnod, mint amennyit a falu búzatermelése elbír, az óránkénti termelés 0 alá fog csökkenni. Ez azt jelenti, hogy a faluban állomásozó csapatok előbb-utóbb ki fogják üríteni a magtárat. Ha a falu tulajdonosa nem tölti fel a magtárat, mielőtt a búzakészlet 0-ra esne, a katonák elkezdenek éhen halni. Mikor a búzatermelés újra eléri a 0-t, az éhenhalás abbamarad.

 

Mi az ingyenes búza?

Ez az elérhető búzamennyiség, ami egy épület vagy mező mező építéséhez használható, és ha az egyenleg ikonra kattintasz (a jobb felső sarokban a raktár mennyiségek mellett), megjelenik az adott falu összesített egyenlege.

--> A szabad termelés, levonva a népességet.

 

 • Tartalmazza az oázis, malom és pékség hozzáadott értékét
 • Nem tartalmazza hősbónuszt vagy plusz termelésbónuszt

Az egyes falu részleteit az alább látható módon a termésmérleg ikonból tekintheted meg:

 

 

Mi az a "búzalezárás"?

Ez a különbség a termelés és az épületek „fogyasztása” között. Ha nincs elegendő búzatermelésed, akkor megakadályozhatja, hogy a faluban építs, amíg nem növeled a termelést.

 

Korlátozások és kizárások

 • A búzamezőt mindig építheted.
 • A malom és a pékség építhető, ha ezek növelik a szabad termelést.
 • Az 1. szintű főépület mindig építhető.
 • Ha a faluban az alapvető búzatermelés óránként 276 (ami 6 mező termelése a 6 lvl-nél) vagy annál nagyobb, és a szabad termés mennyisége kevesebb, mint 0, akkor a főépület, a raktár és a magtár épülhet / 10. szintre/.
 • A világcsoda kivétel, és mindig építhető
 • Semmi sem épülhet, ha az csökkentené a szabad termést 1 # alá.
 • Nem rombolhatod le a malmot és a pékséget, ha az 1% alá csökkentené a szabad termelést. (Minden megkezdett bontás már számolódik).
 • A hős alapvető búzatermelése 6 búza / óra, függetlenül attól, hogy miként állítják be a pontokat. Ez az alaptermelés ugyanazokat a szabályokat követi, mint a szokásos hőserőforrás-előállítás. Tehát hozzáadódik a falu termeléséhez, amelyhez a hős tartozik. De nem növeli a szabad termést.
 • Egy halott hős továbbra is 6 termést produkál óránként.
 • Amikor egy hős újjáéled, akkor a búza-termelésével együtt megkezdődik a búzafogyasztása.
 • Az összes többi épületnél csak akkor kezdheted meg az építésüket, ha pozitív össztermelés van (csapatok, hősök termelése, bónusz nélkül).

A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem