Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Falvak elfoglalása

Előkészületek

Képezz ki egy főnököt (Szenátor, Főnök, Törzsi vezető):
Ezt úgy tudod megtenni, hogy először kiképzed az akadémián szint 20 (szükséged van gyülekezőtérre szint 5 Germánnak vagy szint 10 Gallnak és Rómainak). Ezután már ki tudod képezni a palotában vagy a rezidenciában ,ha még nem képeztél ki telepeseket.

  • A Szenátor (Római) nagyon meggyőző személy, remek szónoklataival akár 20-30%-kal is képes meggyengíteni az ellenség lakosainak hűségét.
  • A Főnök (Gall) nagyon olcsó, de kisebb a hatásfoka, ami 20-25%.
  • A Törzsi vezető (Germán) 20%-al gyorsabb a többinél, de kisebb a hatásfoka, ami 20-25%.
  • Kiválasztott (Hun) olcsó, mint a Főnök, és random 15-30%-kal csökkenti a hűséget.
  • Nomarch (Egyiptomi) a legdrágább, 20-25%-kal csökkenti a hűséget.

Az érték az adminisztrátorok számára irányadó, a morálbónusz miatt egy esetleges falufoglalásnál nem egyeznek meg. Miután a hűség 0%-ra csökkent, abban az esetben a faluban lévő (az ellenséghez tartozó) katonák meghalnak, a falu lakosai pedig átállnak a másik fél oldalára.

Figyelem: a foglalás után, a foglaló főnök eltünik! Ha két vagy több főnökkel (max 3) támadtál, akkor csak 1 főnök tűnik el, a többi támogatásként bent marad. Gyakori hiba, foglalás után érkező támadás, a bent maradt támogató főnököket leőli. De ez a támadás hatása, nem a foglalás hatása!

Támadás

Elfoglalható falvak:
Csak az a falu foglalható el, amely nem főfalu és nem az utolsó faluja a játékosnak. Általában a főfaluban Palota található.

Tipp: Csak úgy tudod elfoglalni a falut, ha a Rezidencia vagy a Palota le lett rombolva, illetve, ha van elegendő kúltúrpontod a foglaláshoz, akkor te már elkezdheted támadni, ha nem főfalu.

Támadási hullámok:
A jó munkához több hullámban kell indítani a falufoglalás menetét. Az egy hullámos támadás bolondság. Az első hullámban kell elküldeni a "tisztító" sereget, mely megöli az összes védőt, illetve lerombolja a katapultokkal a Rezidenciát vagy a Palotát ezt követik a főnökök.
Például van neked 3000 Equites Imperatorisod, 60 Tűzkatapultod és 2 Szenátorod:
1. 2700 Equites Imperatoris a "tisztító", ezt küldd normális támadásként
2. 150 Equites Imperatorist és a katapultokat küldd normális támadásként, célpontnak állítsd be a Rezidenciát vagy a Palotát (Rablótámadás esetében a katapultok nem használhatóak!)
3. 150 Equites Imperatorist és a Szenátorokat küldd normális támadásban, különben rablótámadás esetében nem végzik a munkájukat!

Ismételd az első és a harmadik pontokat, valamint néha ellenőrizd, nem építették-e újra a Rezidenciát és a Palotát!

Támadások után:

Építsd újra a Rezidenciát vagy a Palotát, minél gyorsabban, minél magasabb szintre, mert ekkor gyorsabban visszanő a hűség (Például egy 6-os rezidencia vagy palota óránként 4 ponttal növeli a hűséget, tehát a szint kétharmadával), valamint helyezz át az új faludba védőket és kémeket, mivel lehet visszatámad az illető, akitől foglaltál. Amennyiben a foglaláskor egy nálad kisebb felhasználót támadsz, minden épület 1 szinttel alacsonyabban kerül a birtokodba.

Ha egy falut elfoglalnak, minden - a faluhoz tartozó - egység eltűnik. Azok a csapatokat is beleszámítva, amelyek a falun kívül vannak. A falut támogató (túlélő) csapatok elindulnak hazafelé. Az elfoglalt faluban elveszik a korábbi fejlesztés (kovács, egységek kiképzése), ezeket újra kell fejleszteni, valamint a falut védő falak is eltűnnek. Az elfoglalt feluban eltűnnek azok az épületek, amelyiket csak egy nép tud építeni (pl. kőfal, csapdakészítő, lóitató vagy sörfőzde). Mindezek akkor is megtörténnek ha a játékos saját magától foglal el falut.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem