Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

A klánról röviden

A klán nem más, mint játékosok csoportja, akik együtt játszanak. Ezek a csoportok maximálisan 60 játékost foghatnak össze. Egy klán alapításához szükséges egy 3. szintű követség. Egy klánhoz való csatlakozáshoz elegendő a 1. szintű követség. Egy követség szintenkénk 3 embert engedélyez a klánba és a csoportban a legnagyobb követség számít. Amennyiben a követség lerombolják minden tag a klánban maradhat. Egy klán maximum 3 másik klánnal köthet szövetséget vagy meg nem támadási egyezményt (MNT).

A klán mindaddig él, és látható, ameddig vannak játékos tagjai. Ha a játékos inaktív, de tagja a klánnak, a klán fennmarad mindaddig, míg a játékos nem törlődik. Az utolsó játékos kilépése után törlődik a játékból a klán.

Hogyan adjam hozzá, a klánprofilhoz diplomáciai linkeket?

Ha a klán profilján meg szeretnéd jeleníteni, a klán aktuális diplomáciai állapotát, írd vagy másold be a  [diplomatie] szöveget (zárojelekkel együtt) a klán leírásába. Külön választva is megadhatod az [ally], [nap] és [war] szavak beírásával. Az első a szövetségest, a második az MNT és a harmadok a háború viszonyokat jelenítí meg.

A klán beállításai:


Abban az esetben, ha nincs jogosultságod a klán beállításait elvégezni (az alap jogok a klán alapítónál vannak, Ő oszthatja azokat tovább), akkor fenti ablakot nem láthatod, csak a klán elhagyása kis ablakot. Tehát a klán beállításait csak a megfelelő jogokkal végezheted.

Lépj a klán profiljára (jobb felső oldalon a kis pajzs, vagy klikk a klán névre), majd a lehetőségek közül, a bal oldali szélen látható "Beállítások" válaszd. AZ alábbi műveletekhez jutsz:

1. Beállítások:

  • Név megváltoztatása
  • Klánleírás megváltoztatása
  • Belső informácíós oldal
  • Pozicíók kiosztása
  • Link a fórumhoz

2. Műveletek

  • Játékos meghívása a klánba
  • Klán diplomácia
  • Játékos kidobása
  • Klán elhagyása

Név megváltoztatása


Az elnevezésnek megfelelően, itt tudod megváltoztatni a klán nevét és rövidítését. A klán alapításnál a rendszer kéri a klánnév és rövídítés megadását, de a klán fennállásának minden időszakában van lehetőség ezen változtatni. Két ablak jelenik meg, mindegyikben a jelenlegi név és rövidítés látható. Fent a rövídítést ablak, alatta a név ablak látható. A nevek megadása után, alul a mentéssel lehet rögzíteni a változásokat. FIGYELEM: csak elfogadható, szabályzatba nem ütköző nevet, rövidítést adjatok. Egy játékon belüli csoportnak kell követendő nevet adni!

Klánleírás megváltoztatása


Hasonlóan a játékosok profiljához, a klánok is készíthetnek leírást. A klánleírást két egymás mellé helyezett ablakban lehet elkészíteni. Zömmel a klán bemutatása, előírások, követelmény rendszerek kerülnek bele, és persze a klán diplomácia. A klán profil kinézete sokat elárul a klán hozzáállásáról, elképzeléseiről, terveiről. Ohh és persze ne feledjük, itt kerülnek bemutatásra a klán eredményei, az eddig megszerzett medállokon keresztűl.

FONTOS hogy a klánleírás illeszkedjen a játékszabályokhoz, és a szerveren megengedett nyelven írodjon (Magyarországon magyar és/vagy angol)

Belső informácíós oldal szerkesztése

A nyilvánosan látható klán profil oldallal ellentétben, a belső informácíós oldal csak a belső játékosok számára látható. Itt lehet tájékozódni a klán belső erejéről, támadásokról, belépésekről, kilépésekről, diplomácíáról. A beállításoknál meg lehet adni, hogy milyen info hól jelenjen meg, vagy egyáltalán megjelenjen-e:


A "BB kód" lenyitásával kapjuk meg azokat a kódokat, amik segítségével megjeleníthetjük a klántagoknak szükséges informácíókat. FIGYELEM: kétszer beírt kód esetén is csak egyszer jelenik meg az infó ablak:

A kódok:

hir [hir]db[/hir] -megjelenítí a klán híreket (a szám a hírek darabszámát adja. max 50 hírt lehet 1 oldalon megjeleníteni)
veszteseg [veszteseg]klan[/veszteseg] -megjelenití a klán veszteségeit (katonai és nyersanyag)
tamadoero [stats]tamadoero[/stats] -a klán harci erejét mutatja (kurzort a sávok felett tartva lehet számszerüsítve látni)
tamadopont [stats]tamadopont[/stats] -a klán megszerzett támadó pontját jelenití meg (azon egységek buzafogyasztását adja össze, amik a klán támadásai révén pusztultak el) (kurzort a sávok felett tartva lehet számszerüsítve látni)
forum [forum]db[/forum] -az utolsó fórumbejegyzéseket jelenití meg

A megfelelő és kívánt kódok bemásolása után, a MENTÉS gombbal lehet a változásokat menteni. A menytés után az oldal automatikusan átirányítódik az első, a Nézet oldalra, ahól már az új beállítások láthatók:

Poziciók kiosztása

Poziciók kiosztása: lásd itt

Link a fórumhoz


Abban az esetben, amikor a klán tagjai külső, saját szerkesztésű/készítésű fórumot szeretnének használni, a link megadásával, a klánprofil oldalról elérhetővé tehető. Bármilyen külső, működő fórum host használható.

Tartsátok figyelemben, hogy a rossz link bemásolásával, rosszúl megadott cím esetén, nem lesz elérhető sem a belső TRAVIAN fórum, sem pedig a külső fórum. Abban a helyzetben, ha a megadott link nem működik, alábbi képet láthatod:

nothhing

Játékos meghívása a Klánba

Játékos meghívása a klánba: lásd itt

Klán diplomácia


A Diplomáciai kapcsolatok a legmeghatározóbb paraméterei egy klánnak. Lehetőség van Szövetséget kötni, vagy MNT-t (MegNemTámadási szerződés), sőt a helyzet fordulásaként háborút is lehet üzenni. Megfelelő megjelenítés esetén, mindezek megjelennek a klán profilon, nyilvánosan.

A klánok rövidítésének segítségével, a ki ablakba meg kell adni, a kijelölt klán rövidítését. Utána a pontok kiválasztásával, a diplomáciai viszonyt kell megadni. A szentesítés az ELKÜLDÉS gombbal történik.

Lentebb az alábbi sávok láthatók:

Saját ajánlatok

Megjelenití a klán által kiküldött ajánlatokat.

Idegen ajánlatok

Megjelenití a klánnak küldött ajánlatokat

Fennálló Kapcsolatok

Megjelenití a jelenlegi kacsolat viszonyt.

Az ajánlatok melett látható X gombbal az ajánlat megszüntethető.

Minden Klán 3 szövetséget és 3 MNT-t köthet.

Játékos kidobása


Ezzel a lehetőséggel lehet eltávolítani egy játékost a klánból. A legördülő menüből ki kell választani a játékos nevét. A kidobás előtt, a rendszer kéri a jelszavadat! Az eltávolított játékos nem kap értesítést az eltávolításról.

Klán elhagyása


Ez az opció minden játékos által látható, és alkalmazható, ha tagja egy klánnak. A klánból, az alapító is kiléphet. A képen látható ablakba a jelszót kell megadni. A JÓVÁHAGYÁS gomb megnyomása után, már csak egy rövid felirat jelenik meg: Kiléptél a klánból. Ezután folytathatod kalandozásodat egyedűl, vagy egy másik klán berkein belül.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem